tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Välipäiviä!

Pienen ihmisen ensimmäinen kuukausi on mennyt nopeasti. Ensimmäisen viikon mies oli isyyslomalla, mutta palasi sitten taas reissutöihin. Minun äiti on ollut minun apuna. Olemme olleet meillä ja välillä äitin luona. Yksin en olisikaan pärjännyt tai ainakin se olisi ollut hyvin väsyttävää. Pieni on itkenyt mahavaivoja vaikka ne ovatkin suurimmalta osalta jo helpottaneet. Ilmeisesti vyöhyketerapia on tehonnut. Minä olen myös ollut maidottomalla ruokavaliolla ja yrittänyt välttää tiettyjä ruoka-aineita. Mahakivuista huolimatta me nukutaan yöt hyvin. Viimeistään kahden aikaan (yleensä yhdentoista ja kahdentoista välillä) saadaan Pieni nukkumaan ja parilla yösyötöllä hän nukkuu kymmeneen tai yhteentoista. Päiväunet nukutaankin sitten miten sattuu päivästä riippuen.

Pieni on kasvanut kovasti. Ensimmäisiä vaatteita olemme jo laittaneet pois käytöstä kun ovat menneet jo pieniksi ja vaipat on vaihdettu isompiin. Itse ei pienen kasvua huomaa kun olemme yhdessä joka päivä, mutta vaatteista ja vaipoista sen huomaa konkreettisesti.

Ihanaa kun Pieni alkaa vähitellen viihtymään muutenkin kuin sylissä hyssytellessä. Pieniä hetkiä hän viihtyy sitterissä tai sängyllä makoillen. Ensimmäinen hymykin on sulattanut kaikkien sydämet.

Käsityöt ja askartelut ovat saaneet väistyä Pienen hoivaamisen tieltä, mutta eiköhän niidenkin aika vielä tule.

Joulun vietimme äitini ja miehensä hoivissa. Matkalla pysähdyimme miehen kotona. Pieni sai siis viettää joulua molemmissa mummoloissa. Siirtymä mummoloiden välillä meni hyvin. Pieni nukkui koko matkan. Itse asiassa hän nukahti kotona ja heräsi vasta äitini luona, joten toisen mummolan visiitistä Pieni ei tiedä mitään. Pieni sai suurimman lahjakeon; pyykkikoneellisen verran uusia vaatteita, pehmoleluja ja leikkimaton.
Joulupäivänä nautimme ulkoilmasta. Pienikin pääsi nukkumaan ulos maalaistyyliin.
Ai mitkä Emmaljungat?

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hyvä, että teillä menee hyvin!! :) Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta koko perheelle! :)

Mun vauvalla tuli jo puoli vuotta täyteen, snif! Niin se aika vaan viuhuu lujaa vauhtia eteenpäin.. tuntuu ettei enää edes muista kuinka pieni Oonakin oli, valokuvat sen vain todistavat ja tosiaankin ne pikkuruiset vaatteet ;D eli muista säkin ottaa paljon kuvia, niitä on sitten ihana katsella! :)

voin "lohduttaa", että kyllä niitä käsitöitä ja askarteluja sit taas kerkee väsään ku elämä vähä tasottuu ja rytmiä tulee enemmän pienellekin.. :)

T:Kaisa Nokialta

Sukka-Mari kirjoitti...

Kaisuliina, sitä Noro kirjsasta saattaa olla myynnissä Susun lankakaupassa tai ainakin hän saattaa tietää mistä sitä saa. Kysäsepä Susulta! Siellä on myynnissä Noro lankaakin :)

vikke* kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta ja todella isot onnittelut vauvan syntymästä näin jälkikäteen!! :)