sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Rentoutumista kotona ja muualla

Vielä ehdittiin käydä kesälomareissulla. Kesäloman aikana ei käyty missään reissussa joten tehtiin pikku matka ihan viikonloppuna. Huomattiin ettei tarvitse mennä kauas löytääkseen jotain uutta ja kivaa. Oulussa vietimme kaksi päivää rentoutuen. Kokeilimme hotellia jossa emme ole ennen käyneet. Nyt emme tyydy enää muuhun! Hotelli Lasaretti oli tyylikäs pieni hotelli ihanalla paikalla. Hotellin tilat olivat siistit ja tyylikkäät ja uimaosasto oli omaa luokkaansa. Saimme tunnin polskutella kahdestaan. Tuli olo ihan kuin olisimme olleet privaatissa uimahallissa. Hotellin vieressä on Hupisaaret eli valkoisten siltojen saaristo. Rakastan puroja ja veden ääntä joten arvaatte varmaan miten onnellinen olin näissä maisemissa. Monesti olemme puhuneet että Tietomaassa pitäisi käydä ja tämä reissu oli vain kaikkea kivaa varten. Tietomaahan siis suuntasimme toisena päivänä. Olihan siellä ihmettelemistä!

Olen jo vähän aikaa harmitellut kun iltaisin ei meinaa tv:stä nähdä kunnolla tekstitystä. Olen laittanut sen väsyneiden silmien piikkiin. Nykyiset lasit ovat kaksi vuotta vanhat joten pyysiä äitiä ja siskoa kaveriksi katselemaan josko minulle löytyisi uudet lasit. Muutamat kivat kehykset löydettiin, mutta hinnaksi olisi laseille tullut noin viisisataa euroa joten jäin vielä miettimään. Onneksi käytiin viimeiseksi vielä eyenillä josta kivat kehykset löytyivät 9 eurolla! Laseille tulisi hintaa siis vain 109 euroa. Varasin kehykset ja ajan näöntarkastukseen. Tarkastuksessa selvisi ettei minun harmittelut huonosti näkemisestä olleet turhia. Kumpaakin linssiin tulee -0.50 lisää voimakkuutta! Olipa shokki! Ei ihme etten ole kunnolla nähnyt. Nyt on sitten uudet lasit tulossa ja elämä kirkastuu taas!

Perjantaina käytiin poimimassa vielä viimeiset mustikat pakkaseen. Puolukatkin näyttivät kypsyvän parhaillaan, joten tyhjensimme pakasteesta vanhat puolukat pois uusien tieltä. Tehtiin vispipuuroa, puolukkapiirakkaa ja lopuista olisi tarkoitus kokeilla tehdä hilloa. Kivasti on marjoja pakkasessa. Harmittaa vaan kun vadelmia ei saatu nyt yhtään.

Pihalla ollaan myös puuhasteltu. Matti on rakentanut meille kompostoria ja minä sain tehtyä kivikasan/kukkapenkin. Meillä on hurja määrä kiviä, joten suunnittelin kivikasa-kukkapenkkiä myös etupihalle. Siihen saisi myös istutettua sipulikukkia... Hmm... Matille näytin jo kuvaa suunnitelmista ja hyväksyntä tuli. Eikös niitä kukkia saa vielä syyskuussa siirrellä?

Ei kommentteja: