tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Tarina eräästä talosta

Huomasimme viikonloppuna erään puoliksi valmiin talon myynnissä. Tiesimme talon olevan tyhjillään joten hurautimme sunnuntaina katsomaan ja ihmettelemään taloa. Ihastuimme talon sijaintiin ja heti illalla soitimme välittäjälle ja sovimme esittelyajan maanantaille.
Maanantaina kävimme porukalla katsomassa taloa. Talo tuntui oikein mukavalta ja varustelutaso oli vip-luokkaa. Talon myyntiä mustamaalasi onnettomuus –talon omistaja/rakentaja oli päättänyt päivänsä keittiöön, mistä oli vielä haulikon jäljet seinässä. Meitä asia ei vaivannut, joten rupesimme ottamaan talosta enemmän selvää. Talon myyjältä (perikunta) ei tietoja herunut joten täytyi kaivaa kaikki itse selville.
Tänään haimme kaupungin ympäristövalvonnasta taloon liittyviä tietoja. Palvelu oli ystävällistä ja saimme lainaan koko kiinteistöä koskevan kansion. Matti vielä soitteli työnvalvojalta ja tarkastajalta lisätietoja. Kaikki näytti olevan selvää, kun Matti soitti välittäjälle varatakseen ajan että kävisimme tarkastajan kanssa yhdessä vielä taloa katsomassa. Tyly vastaus oli että talo oli myyty!
Niin että mitä?! Toisista ostajista ei ollut mitään tietoa, koska välittäjällä ei ollut mitään informaatiota talosta (ei edes että onko keittiön kaappeihin vetimet jossain vai vielä hankkimatta!). Eivätkö nämä toiset ostajat ole ottaneet mitään selville?! Ja miksi välittäjä ei kertonut meille että tarjous on tehty että olisimme voineet jättää kilpailevan tarjouksen?
Siinä se sitten oli. Kaikki tämä ohi kahdessa päivässä! Itsessään talon "menetys" ei harmita, mutta tilanne harmittaa suunnattomasti. Välittäjän toimintaan olen enemmän kuin pettynyt (sekä ostajan että myyjän kannalta). Toisaalta mietin myös että miksi sen talon piti mennä juuri tänään? Talo on kuitenkin ollut myynnissä jo kauan aikaa. Miksi se ei olisi voinut mennä vaikka eilen kun ei olisi vielä ehtinyt innostua? Ja mitä ihmeen ostajia ne olivat kun eivät ottaneet mistään selvää?
Mieltä vaivaa suuri hämmennys eikä voi enää juuri muuta sanoa kuin että VOI HITSIN PIMPULA.

3 kommenttia:

Lellu kirjoitti...

Tää on niiin tätä. Pintaan nousi kaikki ne tunteet, mitä itse koin, kun meillä kävi yhden kesämökin kanssa aivan samoin. Teki mieli kuristaa se välittäjäkin ;)) Joten hengessä mukana ja lämmin hali.

Tuomi kirjoitti...

Voihan pipanoitten vallan kumous!!
Voimia eteen päin, se ei ollu teille tarkoitettu talo.

Hansu Napapiiriltä kirjoitti...

Tsemppiä vaan! Kyllä se löytyy teillekki se talo!

Sitkeää yrittämistä vaan!