perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Piristävä perjantai

Kokonaisen vapaapäivän kunniaksi lähdin shoppailemaan kaupungille. Aivan ihania askartelutarvikkeita tarttui mukaan Hyväriseltä ja kirjastosta hain Sinä osaat-lehtiä ja yhden korttikirjan. Tosi kivoja ideoita tuli vaikka kuinka monta. Kotona oli sitten odottamassa paketti SAY:ltä! Paketissa oli kaikkea sydämellistä ystävänpäivän innoittamana. Mikä askartelupäivä! Sydämellisesti kiitos SAY:lle!

Kaupungilta lähdin siis metsästämään laukkua. Suunnitelma oli että jos laukkua ei löydy niin se ommellaan sitten itse sunnuntaina. Kaikki mitä kaupungilta löysin olivat liian juhlallisia minulle. Onneksi kävin sitten Finlaukussa ennen kuin menin kotiin. Siellä oli yksi tosi kivan näköinen laukku ja hintaakin alennuksen jälkeen vaan 13 e. Jäin kuitenkin sitten miettimään vielä asiaa. Myöhemmin päivällä lähdimme ruokakauppaan ja päätin että jos se laukku on vielä liikkeessä niin ostan sen samalla reissulla. Menimme siis takaisin Finlaukkuun ja sinnehän oli tullut esille muita alennettuja laukkuja. Lopulta sain ostettua meille kunnon ostoskassin ettei aina tarvitse sen muovipussin kanssa tapella ja itselleni ostin laukun, joka on hieman isompi kuin ajatus oli, mutta tämä oli paljon aikuismaisempi kuin se toinen ja saman hintainen.

Avokki teki meille taas herkkuruokaa!

Creamy Curry Chicken

Aseta broilerinfileet voideltuun uunivuokaan. Sekoita SantaMaria Creamy Curry Chicken –mausteseos 2 desilitraan vettä. Sekoita joukkoon creme fraiche. Kaada seos fileiden päälle ja kypsennä uunissa 15-20 min.


Hunajasukkulat

• 5 dl maitoa
• 50 g hiivaa
• 4 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
• 1-2 tl suolaa
• 2 dl kauraleseitä
• n. 9 dl Pirkka-hiivaleipävehnäjauhoja
• 1/2 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon hunaja, suola ja kauraleseet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Jaa taikina 15 palaan. Pyörittele palat soikeiksi sämpylöiksi ja kohta ne hyvin. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia. (Ohje RuokaPirkasta)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania juttuja olet SAY:ltä saanut. Tuli nälkä kun katsoin noita broiskuja...tykkään broilerista ja currystä ja meillä onkin sitten tänään broileria, tosin suikaleina kun on jo ostettuna. NAM!!
Olettekos kokeilleet niitä uusia makukermoja, 3 juustoa ja sweet&sour. Tosi hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, tässähän tulee aivan nälkä!:)Ihania herkkuja!