tiistaina, kesäkuuta 14, 2011

Pihaunelmia ja unelmapiha

Kaksi kesää me kärvisteltiin ja odoteltiin josko tuo piha kuivuisi ja alkaisi kasvaa nurmea ihan kunnolla. Viime kesänä meni hermot ja päätimme laitattaa pihan perustukset kokonaan uusiksi.

Ja niin...

Ensin laitettiin maahan kaksi salaojaa... ...sitten kaivettiin huono maa pois... ...ja lopuksi laitettiin uutta maata tilalle.
Kyllä kannatti!

Nyt piha näyttää tältä: Nurmi vihertää ja kasvaa tasaisesti. Liika vesi kulkeutuu salaojien kautta pois. Pihalla on kolme omenapuuta, pihasyreeni, Terijoensalava ja 3x3 metrinen kukkapenkki. Kukkapenkistä laitan lähikuvaa kunhan saan aseteltua vielä kivet ja suihkulähteen paikoilleen.

Talon seinustalla ollut kukkapenkkikin on saamassa eloa. Äiti kitki sen rikkaruohoista ja huomasi ettei kaikki kukat olleetkaan kuolleet niin kuin luulin. Niimpä sillekin penkille saatiin uusi suunnitelma. Kivipenkki siitä pitikin tulla mutta nyt sinne saa jäädä ne kukat jotka siellä on selvinneet. Siitäkin penkistä kuvia kunhan mies on saanut kannettua kivet paikoilleen. Siinäpä riittää miehellä puuhasteltavaa pariksi illaksi...

2 kommenttia:

Tuomi kirjoitti...

Komia on nurmikko, kyllä työ palkitsee. Mihin kohtaan tulee hiekkalaatikko?

Kaisuliina kirjoitti...

Meille ei tuu hiekkaLAATIKKOA vaan hiekkaleikkipaikka. Se tulee tuohon liiterin eteen kuvassa näkyvän sahapukin kohdalle. :)