lauantaina, huhtikuuta 30, 2011

Alkuvuoden aikaansaannoksia

Kaarinan kanssa ei ehdi tekemään niin paljoa käsitöitä kuin ennen, mutta jotain pieniä töitä olen saanut tehtyä.

Kudoin itselleni myssyn ja elämäni ensimmäiset lapaset! Myssyyn otin mallia Mario-myssystä, mutta koska päänympärys, lanka ja tiheys eivät vastanneet ohjetta jouduin soveltamaan aika paljon. Myssystä tuli ihana! Lapaset tein pyörönä sukkapuikoilla vaikka inhoan sukkapuikoilla kutomista. Työ oli kuitenkin ihan siedettävä ja olen ylpeä ensimmäisistä lapasistani!

Ompelukoneella olen huruutellut Kaarinalle neuvolakorttiin kannet ja tuttiin ketjun.
Peukussa sain tehtyä muutaman kranssin kanaverkosta ja pellavaselluloosamassasta. Tässä kuvassa pienempi kranssi koristeltuna virkatuilla perhosilla. Isomman kranssin sisälle pujottelen valosarjan.

Peukussa tein myös kaksi mobilea, jotka odottavat vielä koristeita. Kaarinan mobileen virkkaan perhosia ja omaan virkkaan lumihiutaleita.

Nyt olen aloittanut kutomaan Kaarinalle raitaneuletakkia. Pikku hiljaa työ etenee...

Näin äitienpäivän lähestyessä annan myös vinkin kivasta äitienpäivälahjasta. Joululahjaksi halusimme antaa Kaarinan isovanhemmille mukit, mutta sopivia ei tuntunut löytyvän mistään. Päätimme siis koristella mukit itse. Ostimme Teema-mukit ja kirjoitin niihin sopivat tekstit posliinitussilla. Jälki poltetaan kotiuunissa ja ainakin tämä muki on kestänyt jopa konepesun. Tällä idealla voi koristella mukeja omiin tarkoituksiin sopiviksi; kirjoittaa vaikka sisäpiirivitsejä, laittaa lapset piirtämään suoraan mukiin, jne.

2 kommenttia:

Serkkutyttö kirjoitti...

Ihania juttuja oot taas saanu aikaan! Jos mun ekat lapaset ois näyttäny läheskään tolta ni oisin ollu ylpee :D En tiennykkään tommosista tusseista, älyttömän kätevää! Mä tahon kans! Mistä oot omas ostanu? Kun nopeella goolettamisella niitä näytti sata ja kaks löytyvän ni haluisin kanssa semmosen mikä oikeesti myös kestäis :D
-S

-Kaisuliina- kirjoitti...

Tussin ostin Hyväriseltä, paikallisesta askartelukaupasta. Maksoi noin 3 e. :) Mutta kai tuon merkkisiä muualtakin löytyy. Eikös teillä ole uusi Sinelli siellä, käyppäs sieltä kysymässä!