perjantaina, syyskuuta 17, 2010

Syksyn satoa

Syksyn perinteisiin meillä kuuluu Lapin ammattiopiston Sadonkorjuu-markkinoilla käyminen. Tällä kertaa ostokset jäivät omenoihin ja auringonkukkaan, koska nauriita ja lanttuja sieltä ei löytynyt. Ihme sadonkorjuu.

Omenoista syntyi ihana amerikkalainen omenapiirakka, jota tarjoiltiin minun porukoille kun tarjosimme heille syysaterian. Lopuista omenoista tein omenahilloa. Porukoilta saimme vielä ämpärillisen puolukoita, joita tehtiin mehua. Nyt alkaa olla kesän ja syksyn sato tallennettuna talvea varten.

Erilaisena satona on puikoilla syntynyt vauvan tossut. Nämä siis kartuttavat Sukkasatoa. Suomennettu ohje Puikkojen poluilta.

Satoahan ne on sitten nämäkin. Nimittäin Peukussa painamani kankaat. Kolmen kerran aikana sai aika paljon aikaan. Osalle painetuista kankaista on jo käyttöidea, mutta osan painoin varalle odottamaan. Tiimarista löysin tyynynpäällisiä euron kappalehintaan ja niistä tuli ihanat kun painoin niihin oksakranssit. Aika hauska tuli myöskin kangaspäällisestä muistikirjasta, johon painoin pitsikuvion. Muistikirja myöskin alennuksesta Tiimarista.

Nyt on taas hirveä kankaanpainotäpinä päällä!

Ei kommentteja: