lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Kesämielellä (arvonta!)

Eletään jo pitkällä kesäkuuta. Toukokuisen hellejakson jälkeen täällä on ollut tosi kylmä ja satanut melkein joka päivä. Luonto ehti pitkälle hellejakson aikana. Kullerot kukkivat ja puissa on isot lehdet, vaikka nämä yleensä ovat ajankohtaisia vasta juhannuksena. Kesäkukkia pääsin kuitenkin ostamaan vasta tällä viikolla. En ole uskaltanut niitä ostaa aiemmin kylmän ilman vuoksi. Ostin kaksi miljoonakelloa ajatuksena laittaa ne yhdessä isoon amppeliin. Tarpeeksi isoa amppelia ei löytynyt, joten miehen päätöksellä keltainen laitettiin amppeliin ja vaaleanpunainen ruukkuun. Nostin punaista kukkaa vähän ylemmäs, jotta molemmat näkyvät olohuoneeseen.
Kasvihuonekin sai viimein asukkinsa. On tomaattia, salaattia, porkkanaa, kurkkua, yrttejä, chilejä ja paprikaa.
Kylmät ilmat saivat minut miettimään, että mikä sen kesän sitten tuo. Nuorena kesä alkoi suvivirren veisaamisesta. Nykyisin minulle kesän merkkejä ovat kesäkukkien osto, kesäisten tekstiilien vaihtaminen sisustukseen, grillaus...

Joka kesä minun on myös saatava uusi kesäkassi. Tämän kesän kassissa yhdistyy kaksi unelmaani. Olen piiiitkään haaveillut Marimekon omppukuosisesta pikku(kainalo)laukusta ja jo pitkään olen suunnitellut tekeväni Buttercupin. Omppu(markiisi)kankaan ollessa tarjouksessa päätin yhdistää nämä kaksi haavetta. Tämän kesän kuumin kassi on siis omppukuosinen Buttercup!
Kesätekstiilit vaihdettiin ihan kesäkuun alussa, kesäkassi on ommeltu, kesäkukat on ostettu, grillatukin on ja kesämekon ostin tänään. Voin siis vihdoin sanoa, että meillä taitaa olla kesä!

Kesää vihjailee myös terassin remontti. Meidän terassi on katettu vain osittain ja nyt se saa katteen ihan kokonaan. Valokate on kuulemma valmis juhannukseen mennessä.
Ja nyt se arvonta:

Kerro minulle mistä Sinun kesäsi alkaa? Onko Sinulla jotain kesäperinteitä? Mikä saa Sinut kesäfiilikseen?
Hankitko kesäkukkia parvekkeelle tai pihalle? Menetkö töistä suoraan rannalle? Onko Sinullakin pakko saada uusi kesäkassi? Mikä on Sinun kesäkäsityösi?

Palkinnoksi olisi tarjolla kaksi kesäistä omppupussukkaa. Arvon siis kaksi voittajaa. Pussukoiden koko on 11 x 16 cm ja pohja on noin 6 cm leveä. Pussukat sisältävät jotain kesäistä, mutta mitä, se jääköön vielä arvoitukseksi.
Kommentoi 28.6. klo 20:12 mennessä, jolloin tulee kuluneeksi 4 vuotta tämän blogin aloituksesta. Voit myös kertoa mihin pussukkaa käyttäisit, jos sellaisen saisit.

Aurinkoista kesämieltä kaikille!

14 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Onnea blogillesi! Olipas monta kysymystä. Koska olen ope, kesä alkaa suvivirrestä. Kesällä on ihanaa hipsiä aamuisin paljain varpain ja haistella ja maistella kesän tuoksuja ja makuja. En ole auringonpalvoja, mutta koska asun rannan läheisyydessä ja kesällä on loma, tulee vietettyä paljonkin aikaa rannalla katsellen kuopuksen uimatouhuja, onkien, värjäillen lankoja, lukien, neuloen. Pussukkaan laittaisin varmaan pieniä salaisia juttuja.

Emmi kirjoitti...

Oletpas jo monta vuotta ehtinyt blogia pitämään! Hienoa! :)

Minun kesäni alkaa siitä kun ensimmäisen kertaa tuoksuu juurileikattu nurmikko, oih sitä tuoksua talven jälkeen. Itse tosin tietysti kesäkukkaset hankin (usein aivan liian aikaisin) Kaunista kangasta molemmissa pussukoissa. Onnea minulle arvontaan :)

nirunaru kirjoitti...

Kesä oikeastaan alkaa minulle kun koulu loppuu ja on ensimmäinen aamu lapsilla kun saa nukkua niin pitkään kuin väsyttää. Mutta todella kesä tuntuu alkavan silloin kun ensi kerran haistaa järven veden tuoksun. Pussukkaan todennäköisesti laittaisin matkakorut talteen.

minnap kirjoitti...

minulla kesä alkaa suvivirrestä, se on tosi tärkeä juttu!Laukunkin yritän tehdä aina itse, nytkin on yksi puikoilla kesken...onnittelut hienolle blogillesi!

Tuomi kirjoitti...

Onnea blogille!
Minun kesäni alkaa toukokuun alussa, toukokuussa on niin monet synttärit ja juhlat että niihin tulee mentyä jo kesä vaatteet päällä.

Sanna kirjoitti...

Onnea Blogillesi! =)

Minun kesäni alkaa orvokeista, joita alan istuttamaan ruukkuihin heti kun niitä alkaa kauppoihin tulemaan. Ankea pihamaa alkaa siten kukkimaan ja saa väriloistoa ylleen.

Mukana olen ihanassa arvonnassasi =D

-Sanna-

Saara kirjoitti...

Kesä alkaa purjeveneen vesillelaskusta, joka yleensä on toukokuun alkupuolella. On ihanaa päästä kokemaan vapauden tunne ja tuntea tuuli naamassaan :) Kesällä teen todella paljon käsitöitä, mutta tänä kesänä kahvipussit taitavat ompelun ohella olla se pääjuttu. Jos voitan, pussukka saattaisi päätyä penaaliksi.

Näppi kirjoitti...

Onnea 4-vuotiaalle!:)

Mulla ei oo varsinaisia kesäperinteitä kovinkaan paljon. Kotiäidin kesä alakaa varmaan ylleensä siittä ku lapsilla alakaa kesäloma. Jos olisin töissä niin kesälomasta sitte. Kesäperinteisiin kuuluu ehottomasti uuet perunat voin kans, salaatit ja grillaus eli niin palijon vaan ku sielu (ja budjetti) sietää. ;) Uimassa en juurikaan käy, "hyi se on kylmää", mutta lapset pulikoi aina ku ei saja. Pari vakireissua tehhään aina kotosuomessa. Tietenki niitä kukkia hankitaan vähän ruukkuihin ja pihalle. Auringonpalavonta on sitte juttu erikseen, grillaan ihtiäni aina ku vaan voi, minuuttiki riittää ;)
Kesäkassia en oo vielä koskaan hankkinu. ;)
Kesäkäsityö on ehottomasti jotaki puuvillaista. Lasten kesälakkeja on tullu tehtyä joka kesä, niin nytkin.
Pussukan tahtoisin ehottomasti, tuo vihreä kutsuu mua, kuuletko?! Käsityöpussukaksi tietysti! :D

Kaisa kirjoitti...

Ihanaa,että olet jaksanut jo 4 vuotta pitää blogiasi, mistä tykkään kovasti! :) blogeilu jäänyt itseltä lähes vallan, siis oman kirjoitus loppunut (ja olenkin tässä kypsytellyt, että alan sitä uudelleen pitämään..) mutta sen lisäksi en ole muidenkaan blogeissa juuri käynyt, mutta täällä sinun blogissasi vierailen aina vaan!

Pitää oikein miettiä mistä se kesä alkaa.. varmaan myös kesäkukkien ostosta.. Usein malttamattomana ostan ensimmäiset orvokit jo vapuksi! :D mutta muita kesäkukkia sitten vähän myöhemmin, ilmoista riippuen. Mutta varmaan se kesä alkaa myös siitä, kun ekan kerran tarkenee t-paidalla ulkona ja kun ostaa ensimmäisen jätskitötterönsä jäätelökioskista.. =) uiminen järvessä tarkoittaa myös kesää isolla K:lla! <3 se on rakas harrastus kesäisin..kuten myös pihalla kuokkiminen.. kyllä kesä vaan on ihana!!

mulla ei kyllä ole varsinaista kesäkäsityötä koskaan ollut..varmaan kesäiset kortit ovat mun kesäkäsityö.

ihania pussukoita olet tehnyt! ja tuo sinun kesäkassi oli herkullinen myös! pussukkan ottaisin varmaan käyttööni omille pienille tykötarpeilleni ja laittaisin sen tulevan vauvani (kohta pitäisi syntyä ;) ) hoitolaukkuun, että löytyy sitten äipän omat jutut helpommin.. ;D

Mirka kirjoitti...

Onnea blogillesi:)

Minun kesäni alkaa siitä, kun pihalla tarkenee grillata kesävaatteissa. joskus näi käy jo toukokuun alussa ja tulee takapakkia, mutta kesä on silti ;)

Ihania pussukoita, varmasti löytyisi käyttöä :)

Tellihani kirjoitti...

- Minun kesäni alkaa siitä, kun ensimmäisen kerran on lämmin ilta ja kaikessa hiljaisuudessa saa kuunnella lintujen laulua.
- Kesäperinteitä minulla ei juurikaan ole, mitä nyt täydellinen työstä irtautuminen. Ja ehkäpä se, etten koskaan tee kovin sitovia kesälomasuunnitelmia, vaan pidän itseni ja lomani mahdollisimman vapaana.
- Kesäfiiliksiin minut saattelee kiireettömät aamut lomalla.
- Pihalle tulee hankittua joitain kukkia valmiina, mutta pääasiassa koitan kasvattaa kukat itse siemenistä.
- En oikein ole rantaihminen.
- Kasseja ei koskaan voi olla liikaa ;D
- Tämän kesän käsityö on (liivimekkojen lisäksi) kummitytön limenvihreä neule tunika/mekko. Ja tällaisena käsityöhörhönä on aina pakko touhuta jotain, niinpä noita projekteja ja "kesäkäsitöitä" on melko monia.

Palkintopussukka olisi minulle aivan täydellinen kokonsa puolesta. Tikkaharrastajina liikumme miehen kanssa paljon erilaisissa paikoissa ja kassin pohjalla kulkee aina pieni määrä perusmeikkejä (ripsiväri, huulipuna yms.) Pussukassa ne kulkisivat kassissa siististi ja olisivat helpommin saatavilla.

Ps. Outi kaipailee yhteydenottoja lorukorttivaihdon tiimoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kesä alkaa kuistin tuunauksesta, kesäkukkien ostosta ja ekasta grillauksesta. Kesäkäsityö on jokin helppo esim. isoäidin neliön virkkaus.
Pussukkaan laittaisin käsityöjuttuja tai kyniä.
Tv.Emma

Pauliina kirjoitti...

Kesä alkaa kauniista ilmoista, eli mulla kesä voi alkaa jo keväällä :)Mitään kesäperinteitä mulla ei ole. Kesäfiilikseen saa uintireissu kauniina päivänä. En hanki kesäkukkia parvekkeelle, ihailen mieluummin luonnon kukkasatoa. Joskus menen töistä suoraan rannalle ja uusi kesäkassihan on ihan must. Virkkaus on ehdottomasti mun kesäkäsityöni!

Jos voittaisin pussukan, niin siinä kulkisi kaikki pieni tarpeellinen mitä rannalla tarvitsee, kuten hiuslenkit, harja, rasvat.

Heli kirjoitti...

Onnea 4-vuotiaalle!

Kesä ja loma alkoi tänään. On ihanaa elää ilman mitään aikatauluja ja tehdä sellaista mitä ei töissä käydessä saa aikaiseksi. Maalata huonekaluja ja tehdä vaikka pieniä miniaskarteluja.
Tuollaiseen pieneen pussukkaan voisi laittaa vaikka kauneudenhoitojuttuja;)