sunnuntaina, toukokuuta 30, 2010

Reissaamista ja ruokaa

Pitkään jo matkaa suunnitelleena pääsimme vihdoin siskon kanssa reissuun Ruotsin puolelle. Ikean lisäksi siellä houkuttelevat pikkukaupat ja Maxi Ica. Iittalan myymälästä löytyy joka kerta paljon hyviä tarjouksia. Tällä kertaa mukaan lähti kaksi uusinta muumimukia, molemmat hintaan 99 kr. Lisäksi hemmottelin itseäni vaaleansinisellä uudella purkilla, jota olen kaupassa hipelöinyt useamman kerran. Ikeasta ostettiin tällä kertaa vaan pientavaraa, mutta olihan sitä siinäkin. Kangasta tuli hamstrattua oikein kunnolla. Siellä kangasosastolla se pisin aika taisikin vierähtää. Kahdestaan kun oltiin liikkeellä niin päätettiin käydä myös Rajalla-kauppakeskuksessa. Siellä oli Pentikin aletori, jossa oli alennuksella kakkoslaadun tuotteita. Itseni hemmottelua jatkoin uudella piirakkavuokasella. Meillä ei ole Pentikin muita astioita joten valitsin kaikista neutraaleimman. Icasta täytyy joka kerta ostaa ihania kaurakeksejä, Loka-vettä ja Ican limppareita. Niiden lisäksi ostettavaksi päätyy aina sellaisia tuotteita mitä Suomesta ei saa. Tällä kertaa löysin Jamie Oliverin mausteita ja karkkia.
Seuraavana päivänä oli kummityttömme puoli vuotis synttärit, jotka olin tyystin unohtanut! Onneksi kaapista löytyy aina sen verran kangasta, että saa pienen tuliaisen ommeltua. Tyttö sai siis Tilda-mansikkatyynyn. Muutakin on tullut ommeltua, mutta ei valmiiksi asti. Nyt ompelukoneen vieressä odottaa kaksi projektia tukikangasta. Ensin laukku odotti kaksi viikkoa magneettinappeja, ja nyt kun ne vihdoin saatiin ostettua, niin tukikangasta ei ollut! Niin, ja valkoinen ompelulanka on lopussa... Minä olen ihan ihme ompelija; kangasta on vaikka kuinka mutta muut tarvikkeet ovat ihan retuperällä. Huoh.

Onneksi ompelu ei ole ainut käsityön muoto. Tänään ostin miehen pakottamana (!) kunnon kasan lankaa. Näistä olisi tarkoitus virkata peitto. Aikataulua ei onneksi ole...

Tämä viikonloppu on mennyt aika kivasti keittiössä. Perjantai-iltana leivottiin kinkku-juustosarvia, juustoleipäsiä ja toscapiirakkaa. Lauantaina oli ruokana täyettyjä kesäkurpitsoja ja pirtelöä. Tänään herkuteltiin pitsalla. Toscapiirakka ja kesäkurpitsat olivat uusia tuttavuuksia ja molempiin ihastuttiin. Viikonloppuna on kivaa panostaa ruokaan kun arkena tulee syötyä aina niitä samoja nopeita arkiruokia. Ja mikäs sen mukavampaa kun keittiössä häärätään yhdessä miehen kanssa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava viikonloppu teillä siellä on ollut; kaikkea tasapuolisesti... Itseä on hyvä silloin tällöin hemmotella! Mukavaa kesän alkua teille sinne... t.kummitätsy

Tuomi kirjoitti...

Mitä kaikkea olet löytäny! Kaikkea ihanaa ja edullista. Mukavaa viikkoa teille molemmille!
Käyppä osallistumassa arvontaan ;)

henna (vaaleansininen pantteri) kirjoitti...

Mekin käytiin koko perheellä Haapiksesa viime viikonloppuna! Icasta meille tarttu FunLight-mehuja useita eksoottisia makuja, keksejä, leivontatarvikkeita, kaikenlaista erilaista ruokatavaraa... CandyWorldiin oli tullu sisäleikkipuisto -ja arvaa vaan, oliko lasten vaikee päästä kaupasta pois, kun ei ehditty jäämään :/
Aurinkoista kesää Lappiin!

Anonyymi kirjoitti...

Kummityttö sai suloisen mansikan :)! Ja herkullisen värinen sarja lankoja odottamassa. Noista tulee jotain ihanaa... :)!

Kaisa kirjoitti...

aivan ihanan pirteän ja herkullisen väriset nuo langat, niistä tulee varmasti upea peitto! (tahtoo nähdä sit valmiina sen ;) )