perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Väliaika.

Yleensä minä haluan täällä kertoilla teille jutuista, jotka ovat jo tapahtuneet tai asioista, jotka ovat jo valmistuneet. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä ettei mikään meneillään oleva projekti ole vielä valmistumassa, niin halusin tulla kertomaan väliaikatietoja, sillä täällä puuhastellaan ja paljon!

Olen pitkään halunnut vaihtaa askarteluhuoneeni kahden seinän tapetit. Syksyllä ostimme jo tarvikkeetkin valmiiksi odottamaan inspiraatiota. Nyt Herra ilmoitti etten saa ostaa uusia askartelutarvikkeita ennen kuin remontti on tehty. Ei siinä muu auttanut kuin alkaa työhön. Tavarat roudattiin toiseen vähällä käytöllä olevaan huoneeseen. Vanha tapetti revittiin pois melkein onnistuneesti. Kaksi vuotaa oli juminut kunnolla kiinni ja ne piti irroittaa pieninä palasina. Isi tuli apuun uuden tapetin asennukseen. Parin päivän kuivattelun jälkeen huomasimme että yksi vuota on mennyt pahasti rypyille. Isi ehotti että laittaisin vaan taulun siihen kohtaan, mutta yritimme vielä miettiä muita mahdollisuuksia. Tapettia oli vielä yhden pituuden verran jäljillä joten päätimme repiä tapetin irti ja laittaa uuden tilalle. Tämä ilta on mennyt tapetin irroittamisessa ja pohjan valmistelussa. Taidetaan vetää sen verran varman päälle että vedetään vielä pohjamaali ennen uutta tapettia. Remppa venyy mutta kyllä se pitää tehdä kunnolla kun kerran on alettu tekemään. Toivottavasti pääsen maalaamaan sunnuntaina. Tapetti on siis maalattavaa tapettia. Remppa on kestänyt viikon, mutta onneksi sekä evakkohuoneen että rempattavan huoneen ovet saa kiinni.

Remontin ohella olen käynyt lasikorukurssilla. Siellä valmistamme koruja sulatelasista sulattamalla. Laseja siis leikataan halutun kokoisiksi palasiksi, asetellaan päällekkäin ja lopuksi sulatetaan koruiksi. Ensimmäisellä kerralla en saanut aikaiseksi kuin kolme korua, mutta hetki nettisurffailua ja johan alkoi ideoita tulla. Opettajalta saa ostaa kaikkia ihania laseja ja tarvikkeita, mutta silti piti hakea lisää laseja Hyväriseltä. Viime kerralla tehdyt korut haen ensi viikolla poltosta.

Saatiinpa tänään suut makiaksi rouva Runebergin kunniaksi. Yhteishyvän ruokalehdestä olen joskus napannut ohjeen talteen ja päätettiin se testata. Itse tykkään näistä enemmän kuin alkoholilla kostutetuista. Eihän tämä oikea resepti ole mutta hyviä olivat ja hitsin helppoja tehdä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäpä se on rempatessa, kun tuollaiset herkut odottelevat! Nam nam -äitiliini-

Susa kirjoitti...

Ihanaa remonttia! Kyllä se kiitos siellä lopussa seisoo ;)


Pohjoiseen askartelumessut-asiaa :) Laittaisitko minulle meilia: susankortit@gmail.com