maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Omppuaika

Sadonkorjuuteema jatkuu omenoiden muodossa. Sadonkorjuumarkkinoilta ostettiin iso pussillinen ihania omppuja, jotka päätyivät hilloksi ja amerikan mallisen piirakkaan. Hillon ohje löytyi täältä ja piirakan täältä. Taidan hakea syysmarkkinoilta lisää omppuja... Nam nam.

Kasvimaa ja kasvihuone laitettiin talvikuntoon. Seuraavaksi on vuorossa puolukkaretki. Ja punaherukoista pitäisi tehdä anopin kanssa mehua. Ihania piristyksiä talven varalle. Olisipa ihana saada jotain purkkeja käärittyä joulupaketteihinkin.

Toisena Peukku-päivänä huuhdeltiin värjätty lanka. Tässä minun karkkilanka menossa pesuun. Harjoittelimme myös neulontaa helmien kanssa. Harjoitustyönä teimme sormukset muliinilangasta ja pienistä helmistä. Tekniikka oli helppo kun pääsi jyvälle asiasta. Päässä pyörii jo idea vauvan helmitossuista.

Ruska-ajan pitäisi olla nyt kauneimmillaan, mutta lämpimistä säistä johtuen meidän pihan syysväreistä vastaa vaan krysanteemi. Sitäkin kauneimmin kylläkin.

2 kommenttia:

henna (vaaleansininen pantteri) kirjoitti...

Ah, millanen lanka! Mää oon joutunu vaan ihasteleen noita liukuvärjättyjä tällee ruudun kautta... Ite en sellaseen oo uskaltanu ryhtyä :)

Tuomi kirjoitti...

Kauniin väristä lankaa sait aikaseksi. Aika näppärä helmi sormus... tuota voisi joskus kokeilla vaikkakin täällä päin villityksenä on helmirannekkeet. Niitä tekee kaikki ja minä olen sen vielä vältelly =)