maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Pääsiäispuuhia ja ruokia

Perjantai ja lauantai menivät kelkkaillessa ja sukulaisia tavatessa. Hulinan keskeltä ajelimme takaisin kotiin viettämään rauhallista pääsiäispäivää. Pääsiäiseen meillä kuuluu perinteisesti narsissi, tipu-karkit ja rahkapullat. Tämän pääsiäisen asetelmaan otin mukaan uudet Mariskoolit jotka ostettiin häälahjarahoilla. Rahkapullien täyte on matkittu Ruokamaailmasta. Muut ruuat menivätkin kategoriaan Kotitalouskonsulentti Kaisa Kaakkurivaaran kokeileva keittiö.
En ole koskaan syönyt lampaanlihaa, mutta halusin sitä kerrankin pääsiäisenä kokeilla. 700 gramman karitsan paahtopaisti valmistettiin Ruokamaailman ohjeella. Paisti oli marinaadissa pari päivää ja uunissa parisen tuntia. Lopputulos: teemme paistia uudelleen ensi pääsiäisenä. Saimme siis uuden pääsiäisperinteen.
Tänään teimme ruuaksi mangobroileria. Mämmiä on syöty mitä erilaisimmissa variaatioissa. Eilen taiteilin jälkkärit mämmistä, vaniljakastikkeesta ja appelsiinin paloista. Tänään mämmiä nautiskeltiin vaniljajäätelön kanssa.

Kaikin puolin vietettiin mukava pääsiäinen. Neljä päivää nautiskelua hyvästä ruuasta ja hyvästä seurasta.

Aurinko on saanut lämpötilan keikkumaan plussan puolella pääsiäisen ajan. Sen seurauksena on nurmi alkanut pilkottamaan lumen alta.

ps. Nimeni ei ole Kaisa Kaakkurivaara, enkä ole kotitalouskonsulentti. Se on vain vitsinä saatu lempinimi ja titteli, kun olen niin hyvä kotihommissa kuten ruuanlaitossa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen kotitalousihme; erinomaisine muffineineen. Entäpäs tuo käsityö- ja skräppäystaito - ja ideoita riittää.
-äiskä-

Anniska kirjoitti...

Heips! Anniska asustelee Oulussa ja sieltä sitten Rovaniemelle päätti lähteä. Joo olisihan se tosi kiva :)

Anniska kirjoitti...

Ainiin ja jos näit Heinikan kojulla sellaisen silmälasipäisen punamustatakkisen mustavalkopipoisen vaaleahiuksisen henkilön niin se taisin olla minä :D

Anniska kirjoitti...

Hmm. Olisihan se ihan kiva, pittää kattoa, onko mitään muuta menoa silloin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heissan, kyllä tapaaminen kiinnostaa.

tiina

Anonyymi kirjoitti...

Heipskukkuu Tulitukka täällä, tapaaminen olis todella kivaa, mutta kaikki la toukokuun loppuun asti ovat varattuna stailauskurssille, mutta ehdottomasti haluan olla mukana kun aika vain passaa

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen käynyt lukemassa blogiasi aina sillöintällöin ja on mukavaa lukea postauksiasi kuvineen.

Monissa blogeissa olen törmännyt ilkeisiin kommentteihin ja se on ollut hämmentävää ja ikävää luettavaa. Täällä on hyvä tunnelma.

T: Annastiina