sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Kesäloman ensimmäinen viikko

Onko loma loma jos päivät on täynnä työtä? Onhan se tietenkin lomaa töistä ja nyt on sentään aikaa paneutua pihatöihin. Listalla olisi puuhaa pensaiden istutuksesta portaiden tekoon. Ihan pukkaa lomastressiä päälle, että ehtii tehdä kaiken mitä on suunnitellut! Ennen lomaa kyllä käytiin lista läpi ja mietittiin mitkä ovat pakollisia töitä ja mitkä tehdään sitten jos jaksetaan.

Heti loman aluksi, kuin alkuveryttelyksi, mentiin auttamaan pikkusiskon muutossa.
Puupinon siirto talon seinustalta muutti prioriteettiaan kun huomattiin hevosmuurahaisten parveilevan pinon luona. Äkkiä puut kauemmas etteivät vaan ötökät taloon kantaudu. Onpahan nyt siistit pinot kunnon paikalla. Perjantaina tuli vuoroon terassin portaan teko. Talon edellisellä omistajalla oli jäänyt hommat vähän kesken, mutta onneksi oli tarvikkeet portaaseen valmiina. Matti ja isi saivatkin hienon portaan aikaiseksi. Kasveja on tullut uusia ja osa vanhoista sai uuden astian. Orvokit vaihdoin puulaatikosta ihanaan valkoiseen soikkoon, jonka äiti oli minulle ostanut. Etupihakin sai lopulta kasveja kun äiti toi Matille synttärilahjaksi Lumipalloheisin ja eräs kiva täti oli ostanut meille kääpiökatajan!
Hellettä täällä oli sitten kaksi päivää ja nyt on neljä päivää myrskynnyt! Tosi heinäkuiset ilmat on. Tässä takkatulen äärellä lämmitellään!

Ei kommentteja: