perjantaina, elokuuta 17, 2007

Sisustamisesta

Kahden ihmisen muuttaessa yhteen tulee eteen ongelma, jossa pitää yhdistää kaksi asuntoa. Näin kävi meillekin kun muutimme Matin kanssa yhteen vuosi sitten. Molemmilla oli täysi varustus kaksioon, joten piti päättää mitä jää ja mitä lähtee.
Huonekaluista valittiin yhteiseen asuntoon aikalailla puolet minulta ja puolet Matilta huonekalujen kunnon mukaan lähinnä. (Kyllä sitä sisustuksen kannaltakin ajateltiin.)
Astiasto oli minulla uusi joten se sai jäädä. Sitä ollaan sitten yhdessä täydennelty ja nyt alkaakin kuuden hengen astiasto olla kasassa. Lautaset, kahvikupit ja teemukit ovat Kermansaven sinistä Oliivi-sarjaa ja lasit ovat vaaleansinistä Iittalan Vernaa ja Kartiota.
Aterimina ollaan käytetty sekä minun Hackmanin Elegiaa ja Matin Savoniaa. Ykkösaterimina on toiminut Elegia sarja, mutta koska se on niin kallis niin emme ole raskineet ostaa sitä lisää (kummitäti perhana valitsi liian kalliin sarjan kerättäväksi). Ongelmaan saatiin onneksi ratkaisu eilen kun äiti ja Himpura pistäytyivät kylässä ja toivat mukanaan mm. kihlajaislahjan -Fiskarsin FunctionalForm matt aterimia kaksi pakkausta! Tiesinhän minä mitä sieltä on tulossa kun itse saatiin päättää mutta voi sitä ihanuutta kun laatikosta sai nakata kaikki eripariset aterimet kaapin perukoille. Teelusikoita ja salaattiottimet käydään vielä itse ostamassa niin avot! Sisustuksellisesti keittiö on valmis. Kahvinkeitin, leivänpaahdin ja vedenkeitin ovat myös samaa sarjaa! Minulla on jo visio millä väreillä keittiön sisustus tulee omakotitaloomme (sitten joskus)!

Kaksion sisustaminen on vaikeaa, varsinkin kun samaan pieneen tilaan pitäisi saada mahdutettua sekä olohuone että työhuone. Olohuone osuus (sohva ja kotiteatterilaitteet) on meillä toteutettu mielestäni hyvin, mutta työhuone osuudelle kaivattaisiin muutosta. Askartelutarvikkeeni ovat tällä hetkellä keittiön nurkassa pienessä laatikostossa. Vieraita kahvittaessa keittiö käy ahtaaksi. Tietokonepöytä on olohuoneen nurkassa ja on mielestäni liian iso. Pöytä on usein papereiden ja muun moskan peitossa. Lättänä näyttökään ei oikeasti vaatisi paljon tilaa. Haaveena olisi saada pienempi pöytä koneelle ja kaappi johon saisi paperit ja käsityökorin olohuoneesta piiloon. Ongelmaan yritin keksiä eilen ratkaisua Ikean kuvaston avulla mutta vielä ei tärpännyt. Täytyykö tässä kääntyä ammattiauttajan (lue: sisustussuunnittelija) puoleen? Tai mistä löytäisi alan harrastajan jolta kysyä neuvoa? Myös säilytystilaa pitäisi koko asuntoon saada enemmän.
Isoimpana haaveena meillä on tietenkin oma talo, jossa olisi kunnon työhuone, mutta sen saamiseen voi tovi vierähtää...

1 kommentti:

Hansu Napapiiriltä kirjoitti...

Niin tuttua... Meillä oli vielä aiemmin DAS:n asunossa, varsinkin keittiössä, tilanahtautta, kun ne on suunniteltu juuri vanhempien luota pois muuttaville... mutta saatiin antaa kaikki peritty/lainattu/varastettu takaisin alkuperäisille omistajille. Sama toistui taas tänä vuonna =D