maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Pääsiäiskuulumisia

Meillä pääsiäinen alkoi kunnon siivouksella torstaina. Mattikin tuli töistä hieman aiemmin ja saatiinkin siivous kunnolla käyntiin hyvissä ajoin. Mukavaa on tuo siivouskin kun yhdessä touhuaa ja voi sitä tunnetta kun koti on puhdas. Siivouksen jälkeen ajeltiin vielä iltasella Matin porukoilla toivottamassa hyvää pääsiäistä narsissipurkin kera.

Perjantaina alettiin heti aamupalan jälkeen leipomaan rahkapullia. Matti teki pullat ja minä huolehdin täytteen ja koristelun, paistaminen hoitui yhdessä. Oltiin sovittu että syödään juhlaruoka neljältä ja Himpura ja poikakaverinsakin ajoittivat tulonsa siihen. Ruuaksi Matti teki hirven paistia ja perunamuusia, nam.
Ruuan jälkeen lähdettiin porukalla toivottamaan pääsiäiset isin luo. Narsissiruukku vietiin sinnekin suuntaan ja lisäksi vein vielä Mimmalle oman purkin kasvattamaani kauraa.

Lauantaina oli vuorossa shoppailua. Lupasin lähteä Himpuran kaveriksi katsomaan sille kevättakkia ja kenkiä, pojat sai mennä omia menojaan urheiluliikkeisiin. Shoppailujen jälkeen nuoriso lähtikin ajamaan takaisin kotiin ja minä päätin syventyä askartelemaan. Tekaisin ATC13 vaihdon kortit (pääsiäinen, leipominen) ja kolme kertaa pyysin vielä parin ja aiheen ATC-miniralliin. Vielä enemmänkin kortteja olisi tullut, oli sen verran hyvä putki päällä, mutta päätin lopettaa kun vielä oli hauskaa.

Sunnuntaina avattiin grillikausi. Kaveripariskunta tuli ruokapussin kanssa kylään ja eikun grilli tulille. No okei, meillä on sähkögrilli. Nelisen tuntia meni kivasti syödessä ja jutellessa.

Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin ompelemaan itselleni kauan haluamaani laukkua. Kyllä vaan siihenkin hommaan saa ajan kulumaan, mutta kunnolla tehdään kun aletaan tekemään. Ylpeä olenkin aikaansaannoksistani. Ompelin vuoreen vetoketjullisen taskun ja siitä tuli parempi kuin luulinkaan. Kyllä sitä vaan osaa kun ottaa vaan koneen esille. Vielä pitäisi ommella vetoketju ja kantohihna kiinni ja päällinen ja vuori yhteen. Ne saavat jäädä keskiviikko iltaan. Tässäkin pätee se että pitää lopettaa silloin kun on vielä hauskaa. Jos väsyneenä alkaa jokin takkuamaan niin parkuhan siitä tulee.
Illalla käytiin ulkoilemassa laavulla ja paistamassa makkaraa. Upea ilma! Ihanaa kun on valoisaa jo näin pitkään!
Arvoin ja lähettelin postitusosoitteet askivaihtoon, toivottavasti kaikki ovat saaneet osoitteen. Lisäsin tuonne vaihdon sääntöihin että askit saa kyllä lähettää aikaisemminkin kuin 23.4.

Ei kommentteja: