sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Viikonlopun herkkuruuat

Viikon teema on jatkunut viikonloppuna uusien tuttavuuksien merkeissä. Ruokablogeja selaamalla sain idean kirjoitella myös omaan blogiin ruuista. Kuuluvathan nekin olennaisena osana elämääni. Kaikkia ruokia en tietenkään aio raportoida, mutta erikoisen hyvät ja uudet ruuat yritän jakaa myös muille reseptien muodossa.

Lauantaina päätin kokeilla ensimmäistä kertaa uuniperunoita. Netistä löytyy monenlaisia ohjeita sekä perunoiden paistamiseen että täytteisiin. Minä päädyin lopulta kultaiseen keskitiehen paistamisen suhteen ja täytteen kasasin kahdesta eri reseptistä.

Uuniperunat tonnikalatäytteellä

4 Van Gogh perunaa

Täytteeseen:
1 tlk tonnikalaa hiutaleina vedessä
1 prk kermaviiliä
n. 1/2 rkl sinappia
1 tl sitruunapippuria
1 tl paprikajauhetta
1/4 dl kuivatettua tilliä

Harjaa perunat huolellisesti harjalla ja kuivaa pinta talouspaperilla. Jotta perunat eivät räjähdä uunissa, pistele ne haarukalla. Kiedo perunat folioon ja lado uunipellille. Kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa runsas tunti.
Sekoita täytteen ainekset ja anna sen maustua jääkaapissa perunoiden paistamisen ajan.
Tee tarjolle tuotaessa perunaan ja folioon pitkittäisviilto ja paina perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa.

Yhdestä blogista sain ajatuksen tehdä hedelmäsalaattia ilman hedelmäcoctail-sekoitusta. Tämä oli hyvä lauantai-illan iltapala/välipala. Meillä siis sekoitus oli seuraavanlainen:

Hedelmäkimara

3 kiiviä
3 pientä banaania
2 omenaa
1 prk ananasviipaleita
1 prk persikan puolikkaita

Tänään avokki päätti kokeilla joululahjaksi saamaamme HotBot-pataa ja valmisti poron paahtopaistista käristystä. Valmistuksesta en sano mitään mutta makua voin kehua!

Ei kommentteja: