perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Perjantain askarteluja

Eilen illalla löysin netistä ihania vintage-kuvia ja tietenkin päässä alkoi pyöriä ideoita askarteluihin. Maltoin kuitenkin mennä nukkumaan kun tänään piti käydä töissä vaikka oli vapaapäivä. Puolen päivän maissa olin siis tänään kotona ja kaivoin suosikeista kuvat takaisin esille. Kokeilin muutaman kuvan tulostaa ja mietin mistä saisin kivat siivet yhteen korttiin. Askartelulaatikkoa aloin penkomaan josko sieltä löytyisi jotain. Ja kas kummaa, olin jemmannut sinne perhosen jonka ostin kesällä Tiimarista. Lisää pengottuani löysin pussillisen kirjain-leimasimia! Niitähän minä olen etsinyt jo kolme päivää netistä! Muistin sitten että nämä kirpparilta ostamani leimasimet eivät ”toimineet” halutulla tavalla. Kaivoin ne kuitenkin esiin ja samalla nostin esille myös Lidl:stä ostamani leimasimet. Äitin luota löysin syksyllä vanhan leimasinvärin ja päätin samalla testata myös sen. Kaikki roudasin keittiön pöydälle testejä varten.
Lepakko-leimasin pääsi testiin ensimmäisenä. Väriä siihen ei oikein tarttunut. Yhtä kirjainta kokeilin seuraavaksi –sama juttu. Leimasinväriä tutkittuani hieman tarkemmin huomasin sen olevan kuiva! Hemmetti, se on askarteluliikkeestä ostettu eikä kertaakaan käytetty. Tai onpas, kokeilin sitä kun ostin ne kirjaimet! Siinä siis syy miksi en kirjaimilla saanut haluttua tulosta. Otin käyttöön vanhan värin (se on ollut käytössä minulla lapsena) ja hyvin toimii. Rohkenin kokeilemaan muitakin kirjaimia ja nehän olivat hurjan hyviä! Tästä riemastuneena tekaisin parista tulostetusta kuvasta atc:t, joihin uskaltauduin leimasimia käyttämään.
Sitten muistin että minullahan on Tiimarista ostettuja kulmaleimasimia joihin ostin myös väriä. Itse asiassa löysin neljää väriä –kultaa, hopeaa, sinistä ja violettia! Päätin koristella kortteja vielä vähän ja niin leimasin niihin tekstit vielä toisella värillä.

Tein siis tänään paljon löytöjä unohdetuista tavaroista. Huomasin että minullahan on monia leimasimia ja niihin toimivia musteita. Nyt kirjain-leimasimien etsiminen on väliaikaisesti loppunut kun sain nämä kirpparilta ostetut sittenkin käyttöön. Ja nämähän siis maksoivat 20 senttiä/ kirjain.

Tässä vielä kuvat aikaan saannoksistani.

Ja vielä pari sanaa huulirasvoista. Olen käyttänyt Miramen Medilip huulirasvaa, koska se tekee huulista ihan pehmeät. Pari päivää sitten huomasin että huulet rohtuvat jos rasvaa ei muista laittaa tietyin väliajoin. Muistin kokeilleeni myös Miramen muumirasvaa, joka on tarkoitettu lapsille. Ostin sitä uudestaan ja nyt olen tyytyväinen. Huulista tulee pehmeät mutta riittää kun rasvaa laittaa pari kertaa päivässä. Ai minäkö huulirasva-addikti?!

1 kommentti:

Hansu kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Pakko sanoa että nuo Joulupukilta saamasi pääkallosukat on tosi siistit! :D

Kivaa myös että teit löytöjä omista laatikoista! Monesti on kiva huomata, mitä kaikkea onkaan "hukkunut" omiin laatikoihin