sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

Kotiseutupäivä

Pala historiaa. Tänään oli Rovaniemi-päivillä aiheena historia. Muutamissa museoissa oli avoimet ovet ja mekin päätimme lähteä tutustumaan nykyisen kotikaupungin historiaan. Kierroksen aloitimme luonto-opistolta, jossa vietettiin sadonkorjuumarkkinoita. Tunnelma oli taas kiva niin kuin aina siellä järjestettävillä tapahtumilla. Kaikenlaista ihasteltavaa riitti, mutta mukaan tarttui vain auringonkukka (omat eivät oikein kasvaneet), porkkanoita ja nauriita. Jäi vähän harmittamaan kun erilaisia kuivattuja yrttejä en ostanut.
Metsämuseossa tutustuttiin savottakämppiin, metsätyövälineisiin, uittokalustoon ja metsätyökoneisiin. Kunnioitusta sai Sandbergin veturi! Siitä se Samperin Savotta nimi tulee! (vai tuleeko...?)
Kotiseutumuseossa oli nähtävillä ihan peruskamaa. Vanhoja liikkuma-, ruuanlaitto-, käsityö- ja kalastusvälineitä. Kyllähän ne hienoja ovat.
Tässä "niksipirkka" vuodelta 1915.


Illalla suuntasin piiiiitkästä aikaa kaverin kanssa pace-kuntosalille. Mulle ois ensimmäiseksi kerraksi riittäny pelkkä alkuveryttely! Noh, tahkosin kuitenkin päättäväisesti kaikki kolme kierrosta. Nyt vähän väsyttää, mutta kiva olo tuli!

Ei kommentteja: