maanantaina, joulukuuta 28, 2009

Joulu meni jo.

Meillä oli oikein rauhallinen ja rento joulu. Vietimme joulun kahdestaan kotona. Aattona Herran porukat kävivät kahvilla, jonka jälkeen mentiin yhtä matkaa heidän kanssaan haudoille. Saunaa odotellessa kävimme ulkoilemassa hyisessä ilmassa. Joulupöydässä oli perinteiset herkut tarjolla. Äiti oli tehnyt meille laatikot ja pororullaa. Joulun perinteisiin ruokiin kuuluvat meillä myös puuro ja soppa, karjalanpaisti ja tietysti kinkku, jota oli kahdelle syöjälle riittävästi. Kahvin kanssa tarjolla oli suklaa-konjakkikakkua, piimäkakkua, pipareita ja joulutorttuja. Siihen vielä suklaat ja hedelmät päälle. Ei päässyt nälkä yllättämään!

Tapaninpäivä kylästelimme Herran porukoilla ja ajelimme äitin luo.
Herra toi töistään Wiin lainaan ja siitähän riitti riemua kaikelle suvulle. Isi kävi pelaamassa joulupäivänä ja äitin luona tahkottiin sitä perheen ja sukulaisten voimin.

Itse tehtyjä lahjoja on kiva antaa ja saada. Lahjoiksi tänä vuonna annoimme mm. itse tehtyä omenahilloa, paholaisen hilloa, sinappia, saippuaa, kynttilöitä ja löylytuoksuja.
Äitille ompelin sukkapuikkopussin ja käsityöpussin.
Äitin mies sai kalenterin kannet.
Herra sai Jacques Cousteau-pipon
ja virkatut ”Reinot”.
Minä sain putkisukat, pitsineulesukat ja kauan himoitut raitasukat Noro Kureyonista.
Tuomille tein puikkopussin ja käsityöpussin. Tuomilta sain ihanan itse tehdyn kaulakorun, rannekorun ja raitasukat. Kavereilta saimme itse tehdyn kipukoukun.

Itse tehtyjen lahjojen lisäksi paketeista paljastui mm. yö- ja alusvaatteita, urheilukerrasto, Tildan kevät-kirja (nyt minulla on kaikki suomenkieliset Tilda-kirjat!), Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirja, paperileikkuri, kankaanpainoseula, Backstreet Boysin cd, Harry Potter -leffa. Tänä vuonna pukki toi meille Dominion -pelin.

Jokohan sitä nyt alkaisi tekemään ensi joulun lahjoja jotta ehtisi tehdä kaikille jotain itse? Nyt minulla olisi enemmän ideoitakin. No, ehkä minä vähän levähdän ja teen välissä jotain itsellekin. Taidan vaihteeksi keskittyä skräppäämiseen tai kokeilen kankaanpainantaa...

3 kommenttia:

Typy kirjoitti...

Kiitos mallin valinnasta ja sitkeydestä, vaikka ohje tuntuikin epäselvältä. Pipo kuitenkin näyttää hienolta.

Päivi kirjoitti...

Upeita käsitöitä siellä on syntynyt, varsinkin nuo pussukka ja puikkopussi on niin kauniit!

Kyllähän sitä olisi hyvä aloittaa jo ajoissa ensi joulun lahjat, mutta täytyyhän sitä välillä itsellekin ehtiä tekemään :)

Näppi kirjoitti...

Nirunarun nyörit-blogin kautta löysin tänne. Veirähti tässä tunteroinen reilusti ku lueskelin tekstejäs. Pääsin tuonne 2008 vuojen alakuun eli luettavaa jäi vieläki. Täytyy tulla uuestaan taas kunhan aikaa on, sillä nyt se on "kortilla" koko ajan. Mukavaa tätä vuotta!