sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Kesäloma oli ja meni

Kesäloma on autuaasti takana päin. Neljä viikkoa ihanaa irtautumista arjesta. Loman ensimmäisen viikon vietin "yksin" kun Herra oli vielä töissä. Ajan käytin hyväksi lähinnä löhöämällä. Vietimme myös kummityttöni kanssa askartelupäivän. Annoin hänelle sen synttärilahjaksi. Eli hän sai päättää mitä teemme ja minä hommasin tarvikkeet ja minun askarteluhuoneessa sitten kuhisimme. Tyttö päätti ommella Tilda-etanan. Olin ostanut vaihtoehdoiksi kasan erilaisia kankaita, joista hän sai päättää mieluiset. Minä sitten lähinnä ohjailin vieressä ja annoin vinkkejä. Tyttö on ommellut omin päin jo Tilda-koirankin joten etanassa ei mitään ongelmaa ollut. Etanan valmistuttua paljasti tytölle salaisen muffinssireseptini, ja niin syntyi kasa ihania muffinsseja. Tyttö kuulemma muistaa reseptin jo ulkoa. :) Niin, ja tytöllähän on ikää 11 v.
Heinäkuun 10. päivä meillä syödään perinteisesti mansikkakakkua Herran syntymäpäivänä. Tänä vuonna teinkin todellisen mansikkakakun kun täytteeksi tein mansikkamoussen ja päälle vielä kunnolla mansikoita. Tuli iso mutta maittava kakku.

Toinen lomaviikko vietettiin reissussa siellä sun täällä. Auton mittariin kertyi 2500 ajokilometriä ja tuona aikana näimme mm. Oulun Toripoliisin, Saarijärven, Iittalan lasimäen, Hämeen linnan, Helsingin tuomiokirkon, Uspenskin katedraalin, Korkeasaaren, Suomenlinnan, Wanhan Porvoon, Kolin ja muita itäisen Suomen maisemia. Paljon ihania muistoja. Tässä muutamia maisemia matkan varrelta:

Loppu loma onkin mennyt kotona ihmetellessä. Herran projekti alkaa olla loppusuoralla kun kasvit kannettiin sisään -kyllä, kasvihuoneeseen! Vähän laudoituksia puuttuu vielä, mutta onpahan tuuletusaukkoja.

Puutarhaan on tullut 2 uutta kukkapenkkiä. Vielä yhden voisin tehdä...

Kahden kesän ompeluprojekti valmistui kun viime kesänä ommeltu Tilda-tytön vartalo sai vaatteet päälleen ja kasvot ja hiukset ja kaikki. Voi sitä huojennusta kun tyttö vihdoin pääsi eteiseen toivottamaan taloon tulijat tervetulleiksi. Huomenna palataan arkeen.

1 kommentti:

Bluemama kirjoitti...

heh, eikö ole kivaa kun saa valmiiksi jotain tosi kauan kesken ollutta?! nim. kokemusta löytyy;)