sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006

Viikonlopun kuulumisia

Viikonloppu tuli vietettyä äitin luona. Ilta pimeni ajaessamme vaikka pääsimme perjantaina lähtemään hyvissä ajoin. Keli oli taianomainen. Lumi peitti kaiken alleen, kuu möllötti taivaalla ja vaikka ilma näytti kirkkaalta ajovalojen keilassa pienet timantit välkehtivät ilmassa. Ilmassa oli selvästikin ripaus taikaa. Matkalla kävimme mummini luona. Valmis kattaus pöydässä paljasti että hän oli odottanut meitä. Avokin rupatellessa mummin kanssa imuroin pyhän kunniaksi. Kävimme myös mummille kaupassa ennen kuin jatkoimme matkaa. Perille olikin sitten kiva tulla. Sisällä oli niin lämmin tunnelma kaikkine kynttilöineen.
Pyhä itsessään meni ulkoillessa järven jäällä ja viettäessä aikaa yhdessä koko porukalla.
Matkalta sain mukaan viimein äitin varastossa olleet toppavaatteet, siskoltani ihanan villakangastakin ja villapaidan ja laittoipa äiti mukaan vielä poron lihaakin.
Kotimatkalla teimme pari pysähdystä. Veimme porukalla siskoni ja hänen poikakaverinsa kanssa toisen mummini haudalle kynttilän. Napapiirillä kävimme hackmann-iittala-myymälässä josta mukaan tarttui 3 litran teräskattila ja 2 vaaleansinistä verna-lasia. Ennen kotiin tuloa haimme vielä Prismasta ruokaa ettei tarvitse enää liikkeelle lähteä erikseen. Kotona avokki leipoi sämpylöitä ja teki vielä puolukkapuuron niiden kaveriksi! Kyllä kotona on hyvä olla. Nyt vielä saunaan ja sitten syvä huokaisu ennen uuden viikon alkamista!

2 kommenttia:

famu kirjoitti...

Voi,Sallassa on aina ilmassa jotain taianomaista.Talvella tietysti erityisesti.Salla on tuttu minullekin.Olemme viimeiset 11 vuotta käyneet siellä kerran tai pari vuodessa.Aikaisemmin kävimme nuoruuteni hiihtomaisemissa Pyhätunturilla,mutta siellä on niin jyrkät ladut,että valitsimme ikäämme sopivammat ladut Sallatunturilta.Siellä on maasto jotenkin "ystävällisempää" tällaiselle tavalliselle murtomaahiihtäjälle.Sallan kirkossa olemme reissuillamme aina käyneet milloin jumalanpalveluksessa,milloin konsertissa.Kelloselän raja-aseman rakentamista käytiin toteamassa monta kertaa.Enää en suostu syksyisin lähtemään vaellukselle Sallan maastoon.Muistan,että lapsena jo kuulin puhuttavan Sallan karhuista!-Minäkin sain viime viikolla 3 kilon poronpaistin.laitoin sen pakkaseen,että saadaan jouluna herkutella.Käristyslihaa saa täältäkin omasta ruokakaupasta.Laitan sitä useibn.Tosin vähän kevennettynä versiona.

muoriska kirjoitti...

Heips,
Jos nyt oikein hyvin käy niin siinä loppukuun tapaamisessa saattaa olla teitä Rovaniemeläisiä 3 ja minä vieraileva "tähti" :)
Laitatko mulle s-postia niin .. pidetään porukalla asian tiimoilta s-posti miitinkiä lähempänä ajankohtaa.
muoriska at iki piste fi