sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

Oma koti kullas kallis

Sitä on sitten kotiuduttu.
Reissuun lähtö viivästyi puolella tunnilla suunnittellusta. Ensimmäinen pysähdys oli Ranualla kun poikkesimme Fazerin makeismyymälään. Pitihän siellä käydä kun se nyt oli kerrankin auki kun ohi ajettiin. Pudasjärvellä olikin sitten ruokatauko. Kajaaniin ehdittiin kivasti kauppoihin ja kaikki saatiin ostettua mitä listalla oli eli uusin Harry Potter elokuva, Kartio -laseja (kummitädin synttärirahalla) ja joululahjalankaa. Minä hyppäsin Kajaanissa kuskin paikalle ja kyllähän se oli taas jännää ajaa pimeässä kesän jälkeen. Perille päästiin kymmenen jälkeen, mutta onneksi Avokin isä ja veli olivat lämmittäneet mökin valmiiksi.
Perjantai oli kaupunkipäivä. Kun Kuhmoon asti on tullut niin Makasiinissa on käytävä. Se on kyllä niin ihmeellinen kauppa. Aina sieltä löytyy kaikkea kivaa vaikka mitään ei tarvisi edes ostaa. Kuhmossa on myös kauppa jossa on pieni askarteluosasto. Sieltä löytyi pitkään etsimäni Ystävälle -ääriviivatarrat. Kannatti siis käydä sielläkin! Avokin mummolla riitti puheenaihetta. Hyvä ettei kantanut valokuva-albumeita esille, silloin olisi mennyt kyläilyssä koko ilta.
Lauantai levättiin. Tai noh, Avokki ja isänsä purkivat lyhistyneen navetan seinän, mutta onhan se erilaista hommaa mitä kaupungissa. Minä keräilin maasta risuja ja käpyjä. Josko niistä saisi jonkinmoisen kranssin aikaan.. Järvi oli jo jäässä ja kyllähän se luntakin sitten satoi.Tänäänkin nukuttiin ihan rauhassa ja siistittiin mökki hötkyilemättä. Silti päästiin puolilta päivin lähtemään liikenteeseen. Tietysti Heikuralta (K-kauppa) haettiin lähtiessä Kaesan piirakoita ja rönttösiä. Kajaanissa pysähdyttiin syömään Rossoon yhdeksän kuukauden kunniaksi.

Mukavaa käydä välillä viettämässä mökki elämää. Ulkohuussi ja rantasauna. Mutta kyllä se koti on aina yhtä rakas. Sauna lämpiämässä ja tuikkuja tuomassa tunnelmaa. Huomenna arki taas jatkuu.

Ps. Liityin ennen reissuun lähtöä Omituisten Ompelijoiden kerhoon.

3 kommenttia:

famu kirjoitti...

Nyt laitoin sähköpostia tulemaan.Toivottavasti tulee nyt perille.-Olen myös liittynyt OOK:hon.

Pami kirjoitti...

Hei! Sain blogiosoitteesi omalta kommenttisivultani, se on totta, ett bloggaukseen jää kiinni! Joka aamu avaan ja mietin, mitä kirjoitan. :D mut kivaa tää on! Iloista loppuvuotta!

Mari kirjoitti...

Hei vaan! Ja onneksi olkoon, olet voittanut blogini "jouluarvonnassa"! :) Ilmoittelehan yhteystietojasi, blogiini taikka sähköpostitse marska_77@yahoo.com , niin laitetaan pakettia tulemaan... :)